souvenirwinkel
Smakelijk & vermakelijk

Een kijkje op de boerderij van Clara Maria

Waan u terug in de tijd. In de 160 jaar oude boerderij worden Goudse kazen en houten klompen gemaakt. Kom gerust een kijkje nemen. Dan krijgt u een rondleiding en persoonlijke demonstratie en kunt u gratis van onze heerlijke verse kaas proeven.

Kaasboerderij

Boer Kees-Jan melkt zelf de koeien en gebruikt de melk direct voor het maken van Goudse kaas.

Kruiden
Door verschillende ingrediënten en kruiden toe te voegen, krijgen onze kazen bijzondere smaken. Zo maken we onder andere Chili kaas, Knoflook/bieslookkaas, Italiaanse kruidenkaas, Gemberkaas, Brandnetelkaas en Truffelkaas.

Komt dat zien
Bekijk hoe de echte boerenkaas op traditionele wijze wordt gemaakt bij een persoonlijke demonstratie en proef de verse smaak. Alle kazen zijn te koop in onze souvenirwinkel en u kunt ze ook bestellen.

kaasmakerij Amstelveen
Clara Maria Kaas- & Klompenmakerij Amstelveen

Klompenmakerij

Met een persoonlijke demonstratie ziet u hoe de oer-Hollandse klompen worden gemaakt met antieke klompenmachines. Boerenklompen bestaan uit populierenhout dat zeer licht is om te dragen. Daarna versieren we de klompen eventueel met een plaatje van een molen, koeienprint, Delfstsblauwdruk of nostalgische afbeelding. Ook kunnen we persoonlijke namen en logo's in uw klompen branden. Of wat dacht u van babyklompjes waarop alle geboorte informatie staat? In de souvenirwinkel vindt u klompen in diverse maten.

souvenirwinkel

Hollandse souvenirs

De winkel bevindt zich in de oude stal, waar een gezellige authentieke sfeer hangt. Neem een smakelijk of vermakelijk souvenirtje mee naar huis, zoals verse kaas, Delftsblauwe keramiek, porceleine souveniers, klompen, mooie Hollandse keukendoeken en tulpen. Zoekt u iets speciaals en bent u benieuwd of wij het verkopen? Neem gerust contact op.

Clara Maria Kaas- & Klompenmakerij

Wist u dat?

Vandaag de dag lopen nog 1 miljoen Nederlanders op traditionele klompen. Hollanders dragen al klompen sinds de 13e eeuw en in de 19e eeuw waren klompen het meest gedragen schoeisel in Nederland.

Klompen zijn ontstaan als uitvinding voor droge voeten. Er werd gezocht naar waterdicht schoeisel om een weg te kunnen banen door het natte Hollandse landschap.

Een klomp wordt gemaakt van populierenhout. Deze houtsoort is licht en goed te bewerken. Populierenhout groeit snel en binnen twintig jaar is een boom groot genoeg om 60 paar klompen van te kunnen maken.

Klompen zijn goed voor uw voeten. Ze geven veel steun voor de voet en zijn orthopedisch vormgegeven. Vooral bij kinderen is het goed voor de ontwikkeling van de lichaamshouding.

Klompen zijn ook nog eens heel hygiënisch. Het hout neemt voetvocht op en door de ruimte in de klomp blijft er altijd frisse lucht rondom je voet. Klompen zijn hierdoor in de winter warm en in de zomer geven ze verkoeling.

Zin om te zien en te proeven?